Lastik sorunlarının üç temel nedeni, muhtemel lastik sorunları? 

Lastikler hakkında ne kadar çok bilgi sahibi olursanız, o kadar çok lastik sorunlarından kaçınabilirsiniz. 

Çukurlar, tümsekler, cam ve kaya parçaları, çivi, vida gibi sert ve kesici parçalardan ne kadar kaçsanız ve sakınsanız da  gelir yine sizi bulur. Bunun yanında, gerekli önlemleri almanız durumunda yetersiz şişirme, hız ve aşırı yük gibi 3 temel lastik sorununda gerekli bilgiler ışığında ve alacağınız tedbirler ile kaçabilirsiniz. Bunlardan kaçınmak için önleyici tedbirlerin alınması daha güvenli hareketlilik ve lastiğin ömrünün daha uzun olmasını sağlayacaktır. 

Yüksek Hızda Sürüş

muhtemel lastik sorunları

Ne kadar hızlı o kadar çok lastik hasarı ihtimali. Yüksek hızda sürüş düşük hızda sürüşten her zaman daha fazla lastik hasarına neden olma ihtimaline vardır. 
Hızlı sürüş anında lastik aşırı ısınır. Aşırı ısınmada lastiğin hasar görmesine sebep olmaktadır. Lastiğiniz ani bir şekilde tahrip olurken, aynı zamanda hızlı bir şekilde hava kaybedecektir. Lastikte ani bir hava kaybı yaşanması durumu bir kazaya neden olabilmektedir. Araçınızın lastiklerininde herhangi bir hasar görürseniz, yedek lastik ile değiştiriniz ve daha sonra en yakın lastik servisine kontrol ettiriniz.

lastik servisi tepe otomotiv çankaya birlik

Yetersiz ve Aşırı Şişirme

Yetersiz veya aşırı şişirilmiş olan lastikler lastiğinizin ömrü, sürüş keyfi, çekiş gücü ve fren mesafesi bakımından önemlidir. Yetersiz şişirme lastik karkasının aşırı derecede esnemesine neden olur. Bunun sonucunda lastikte aşırı ısınma meydana gelir ve yuvarlanma direncini artar. Sonuç itibari ile lastiğin vaktinden önce aşınmasına sebep olur. Aşırı durumlarda, yetersiz şişirme lastik hasarına neden olmaktadır. Lastiği aşırı şişirme ömrünü kısaltırken yol tutuşun azalmasına ve düzensiz aşınmaya neden olmaktadır. 

lastik yakma, lastik sorunları

Aşırı Yük

Temel lastik sorunlarından bir diğeri de aşırı yüktür. Lastiklerinize aşırı yük binmediğinden emin olmak için, lastiğin yanağı üzerinde bulunan lastik azami yük derecelendirmesini kontrol etmenizde fayda vardır. Bu derecelendirmeyi kesinlikle aşmayınız. Azami yük kapasitelerinin üzerinde yük bindirilen lastikler aşırı ısınır, bu da lastiğin ani bir şekilde tahrip olmasıyla sonuçlanabilmektedir. Lütfen aracınızın üzerindeki herhangi bir dingil için brüt dingil yükleme değerini aşmayınız.

lastik ölçüleri

Lastik sorunlarının 3 temel nedeni olan, aşırı yük, yetersiz ve aşırı şişirme, yüksek hızda sürüş konusunda dikkatli olalım. Muhtemel lastik sorunlarından kaçınalım. 
Unutmayın sizin güvenliğiniz bizim için herşeyden önce gelir. 

Lastik Yol yardım Ankara Çankaya